Artikelen

De suggestieve vraag mag!

Geplaatst op 16 mei 2024 door Nancy Tromp
I Stock 000015742269 Medium

In iedere training wordt afgeleerd om suggestieve vragen te stellen. Het mag niet! Suggestieve vragen zijn te sturend en ze maken gebruik van aannames en oordelen. Maar ik ben voor!

Suggestieve vragen zijn belangrijk bij een eerste contact

  • Volgens mij hou jij van een intellectuele uitdaging, klopt dat?
  • Jij bent volgens mij echt een sportliefhebber, is dat zo?
  • Ik heb het gevoel dat mensen gemakkelijk problemen met jou bespreken, herken je dat?

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van suggestieve vragen. Je kunt ze goed gebruiken als je mensen voor de eerste keer ontmoet en als je wat meer diepgang in een gesprek wilt krijgen. Deze vragen sluiten vaak aan bij wat je al denkt over mensen. De suggestieve vraag is eigenlijk gewoon een uiting van deze gedachten.

Alleen als je echt goed hebt gekeken

Een suggestieve vraag kun je alleen stellen als je ├ęcht goed naar de ander hebt gekeken. Dit wordt vaak gewaardeerd. Mensen voelen zich door jou gezien. Zelfs als je suggestie niet klopt. Misschien ken je zelf ook wel voorbeelden hoe jij het hebt ervaren toen een ander een suggestieve vraag stelde?

Een verkapt compliment

Mensen vinden het leuk om een suggestieve vraag te krijgen, omdat deze vraag eigenlijk een verkapt compliment is. En een compliment geeft vertrouwen en laat mensen ontspannen. Hoe meer ontspannen mensen zijn, hoe beter het verdere contact gaat verlopen!

Stel jij wel de juiste vragen?

Wil jij meer weten hoe je op een constructieve manier contact maakt? Stel de juiste vragen! In de workshop Stel ik wel de juiste vragen? leer je contact maken en je gesprekspartner beter kennen. Daarmee vergroot je je invloed, belangrijk dus.Doe je mee? Meld je dan snel aan! Wil je meer weten? Stuur me dan een bericht: nancy@purple-id.nl