Nancy Tromp

Vanuit écht begrip voor de ander kun je tot goede oplossingen komen

Getthepicture

Mijn missie is het vergroten van begrip tussen mensen. Op de basisschool wist ik het zeker: ik word logopediste. Taal boeide me, en ik ontdekte dat een mens vele talen spreekt. Ik raakte gefascineerd door de verschillende manieren waarop mensen zich uitdrukken.

Als kind spreken we allemaal één taal: lichaamstaal

Non-verbale communicatie gaat automatisch, dat hoeven we niet te leren. Als we ouder en verbaal sterker worden, lijkt het wel alsof we niet meer weten hoe we non-verbaal moeten communiceren. Terwijl lichaamstaal juist zoveel zegt – veel meer dan woorden.’

Uiteindelijk studeerde ik psychologie en onderwijskunde en ben ik bijna 15 jaar als zelfstandig ondernemer bezig met non-verbale communicatie. Als mensen binnenkomen, is er al veel zichtbaar. Lichaamstaal vertelt alles over wat we écht denken. Als we bang en onzeker zijn, maar ons stoerder willen voordoen, dan verraadt je lichaam je wel. Ik maak je bewust van deze non-verbale processen. Ik geef feedback over charisma, confronteer je met onzekerheden en help je steviger in je schoenen te staan - juist door de non-verbale communicatie serieus te nemen.

De enige manier om je emotie onder controle te houden, is open te staan voor je eigen emoties.

Vaak willen we onze emoties onder controle houden. Dat lukt vaak. Maar soms zijn emoties niet meer onder controle te houden zoals bij het verlies van een dierbare, bij een scheiding of bij andere ingrijpende gebeurtenissen. Juist door je eigen emoties beter te leren kennen en van daar uit te communiceren, creëer je meer impact. Dan kan je heel bewust een wending geven aan situaties.

Mijn aanpak als coach is doelgericht en praktisch. De stappen die je wilt zetten, moeten te begrijpen zijn. Ik reik handvatten en modellen aan die je ontwikkeling vergemakkelijken. Alles in het kader van meer vanuit je eigen talenten en gevoel leven.