Artikelen

Waarom je niet om non-verbale communicatie heen kan...

Geplaatst op 16 april 2022 door Nancy Tromp
Square Nancy

“Dit lijkt me een hele leuke baan”, hoorde ik haar zeggen, maar tegelijkertijd zag ik haar opgetrokken wenkbrauwen en geschrokken ogen. Ik hoorde “leuk” en zag angst. Ik was op dat moment headhunter en toen dit gebeurde, ben ik me gaan verdiepen in de zichtbare taal, de taal van non-verbale communicatie.

Het lichaam liegt niet

Niet wat gezegd wordt, maar juist wat niet wordt gezegd, intrigeert mij. Juist in de onuitgesproken taal zitten de echte meningen, gevoelens en ook het oprechte contact wat je met iemand kunt hebben. Het lichaam liegt niet.

De zichtbare taal leren lezen en begrijpen, geeft je toegang tot deze emoties. Non-verbale tekens, zoals snel knipperende ogen, samengeknepen lippen en verborgen handen geven aan dat er sprake is van verborgen emoties. Je hoeft er alleen maar naar te vragen! Belangrijk voor ieder gesprek, maar essentieel als je recruiter, sales, manager, arts of consultant bent.

Een wereld van verschil

Jullie kennen mijn passie voor deze taal. Maar waarom 2020academy? De academy biedt een complete leergang tot master en ook leersessies van een dagdeel om steeds te blijven leren en herhalen. Een lekkere kennisbank met achtergrondinformatie, wetenschappelijke artikelen en gastbloggers. Waarom? Gewoon omdat het hard nodig is.

Wetenschap heeft aangetoond dat tussen de 50% en 93% van elk intermenselijk gesprek bestaat uit die zichtbare taal die we nu niet meer beheersen! Stel dat iedereen deze taal weer machtig zou zijn, wat zou dat letterlijk een wereld van verschil kunnen betekenen.

Waar ik uiteindelijk het meest gelukkig van word, is dat we de zichtbare taal weer gebruiken en dat dit bijdraagt aan een beter begrip tussen mensen. Tussen manager en medewerkers, collega’s onderling, recruiter en kandidaat, coach en coachee, arts en patiënt, klant en verkoper.

Ik hoop je snel te ontmoeten en verheug me erop je deze prachtige taal te leren!