Individueel traject: Doorleven na verlies of grote tegenslag

Individueel traject: Doorleven na verlies of grote tegenslag

Voel je je alleen in je verdriet?

Het verlies van een dierbare, je gezondheid of je bedrijf is enorm ingrijpend. Vaak weet je omgeving niet hoeveel impact dit heeft op jouw leven. Je omgeving steunt je gedurende een bepaalde tijd, maar de impact van jouw verlies duurt veel langer. En de eenzaamheid die voortkomt uit het verlies en het onbegrip van de omgeving is pijn die je alleen zelf draagt.

Ook ik heb het meegemaakt

In 2017 overleed mijn man Peter Boef. Samen met de drie kinderen waarvan de jongste 16 jaar was, bleef ik achter. Geen idee wat me allemaal te wachten stond. Niet alleen mijn man, maar mijn hele fundament ontbrak. De samenhang in het gezin was minder, mijn rol als opvoeder veranderde, mijn ambitie verdween. Ik kreeg zorgen over de toekomst. Het leek alsof alle facetten van mijn leven werden aangeraakt. Toch had ik weer keuzes, kon ik mezelf opnieuw uitvinden en heb ik weer mijn weg kunnen vinden. Voor altijd het gemis met me meedragend, maar wel weer een betekenisvol leven.

Mijn ervaringen heb ik vastgelegd in het boek: Uitgesproken.

Niet alles is te fixen

Ik was gewend dat veel te fixen was. Als het tegen zat in mijn werk, bedacht ik mogelijkheden om het op te lossen. Voor het eerst in mijn leven, zag ik even geen oplossingen en moest ik de realiteit van het leven onder ogen zien. Het gemis blijft voor altijd. Maar om weer verder te kunnen moest ik mijn eenzaamheid ervaren, mezelf opnieuw leren kennen en nieuwe keuzes maken.

Delen is helen

De oplossing voor mijn eenzaamheid was het in gesprek gaan met mensen die ook te maken hebben gehad met een verlies. Verlies van een baan of bedrijf. Het verlies van een partner, een kind, maar ook het leven met een handicap of een ernstige ziekte. In contact met hen voelde ik me echt begrepen waardoor ik aan mijn herstel kon werken.

Graag wil ik met jou in gesprek

Niet alles is alleen op te lossen. Graag wil ik jou een stap op weg helpen in het omgaan met je verlies. In een individueel traject bestaande uit zes bijeenkomsten, gaan we in gesprek over je verlies en andere problemen die je ervaart. Daarnaast ontvang je tussen de bijeenkomsten door schrijfoefeningen die helpen in omgaan met het verlies.

Je bent van harte welkom. Om kennis te maken bel me op 06-51415304.

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?
Neem contact op